Websites, er zijn er miljoenen tegenwoordig. Websites met nuttige informatie, websites van kleine bedrijven, websites van grote bedrijven, websites waar je software kunt downloaden, websites waar je muziek kunt luisteren, websites waar je films kunt kijken en nog veel meer. Iedereen kan een domeinnaam kopen en zijn of haar website beginnen. Doordat er zoveel websites zijn is het lastig om te zien of je daar veilig bent. Banken en dergelijke websites maken daarom altijd gebruik van SSL certificaten.

 

CA's (de uitgevers van beveiligingscertificaten) adviseren tegenwoordig om niet langer alleen de pagina's met vertrouwelijke informatie te beveiligen, maar de hele website te beveiligen. Daarom ziet u tegenwoordig op bijna iedere site bovenaan in de adresbalk een groen stukje tekst "Veilig". Dit betekent dat de website gebruikt maakt van een beveiligingscertificaat.

 

Tegenwoordig maakt bijna iedere website gebruik van een SSL certificaat. Daar doen wij graag aan mee! Bij afname van een website krijgt u bij ons namelijk altijd een gratis SSL certificaat. Dit is niet alleen goed voor de ervaring die u een bezoeker biedt maar ook voor bijvoorbeeld uw positie in de zoekresultaten van verschillende zoekmachines. Een SSL certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de browser van de gebruiker en de data op de server. Via het HTTP protocol (zonder certificaat) worden data niet versleuteld en dus onveilig verstuurd en via het HTTPS protocol (met certificaat) worden de data versleuteld en dus veilig verstuurd.

 

Ja, kies voor een veilige website. Zowel als u een surfende gebruiker bent op het internet, maar ook als afnemer van een website!