Upgraden naar Windows 10, je zult er toch een keer aan moeten geloven nu de ondersteuning vanuit Microsoft Windows binnen een jaar afloopt voor Windows 7.

We kennen de tijd dat Microsoft ons de mogelijkheid gaf om gratis te upgraden naar Windows 10. Dit kon tot 29 juli 2016. Toch zijn er nog veel particulieren en bedrijven die werken met Windows 7, met name vanwege de vertrouwde en stabiele uitstraling van het besturingssysteem. Of dit ook echt zo is? Daar gaan we ons niet aan wagen in dit artikel. In dit artikel leggen we de focus op de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10.

 

Hoe kan ik GRATIS upgraden?

Windows 10 upgradeDat gaan we je vertellen. Windows heeft een aantal licentie activatieservers waarmee alle licenties worden beheerd. Deze servers zijn nogsteeds operationeel uiteraard, maar ondersteunen dus ook het omzetten van een Windows 7 naar een Windows 10 licentie tot op heden nog. Om deze upgrade te kunnen doen is het vereist dat u een legitieme licentie heeft geinstalleerd op uw systeem, en dat uw systeem voldoet aan de minimale systeemeisen voor Windows 10.

Stap 1

Download het Windows 10 hulpprogramma van de Microsoft webpagina.

Stap 2

Voer het gedownloade installatiebestand uit en kies vervolgens voor "Upgrade deze PC"

Stap 3

Zodra de installatie klaar is ga je naar "Instellingen" -> "Systeem" -> "Info" en controleer je of je systeem is geactiveerd.

 

Let op, deze upgrade is uiteraard op eigen risico's. Van den Brink IT geeft geen enkele garantie op de werking aangezien we hier geen invloed op hebben. Deze upgrade kan ook worden uitgevoerd vanaf een Windows 10 installatie CD of USB.

Bron: zdnet.com